Over

Hi! 

Welkom op mijn website. Leuk dat je een kijkje komt nemen. Ik ben Noortje, of Noor zoals de meesten mij noemen, 35 jaar, gelukkig met vriendlief Joris (38) en samen hebben wij 3 dochters. Onze nieuwsgierige, creatieve en mede gepassioneerd reizigster in de dop Jasmijn van 8. Ons enthousiaste, grappige, klimmen-vallen-en-weer-opstaan buitenkind Lieve van 6 en de ondernemende, vrolijke peuter Kaatje van 3 die haar zussen overal gezellig volgt. Samen met deze dametjes gaan wij het liefst zo vaak mogelijk op pad. Van dagjes uit en weekendjes weg dicht bij huis met onze gezellig ingerichte caravan tot lange verre reizen… Mooie nieuwe plekken ontdekken op deze aardbol en samen herinneringen maken, dat doen wij het liefst! 

Wij als ouders houden ontzettend van reizen met ons gezin. Een veel gehoorde opvatting is dat dit tijdperk toch echt ten einde komt als er een kindje op komst is. Op LiefsvanNoor wil ik graag laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om met kinderen te reizen en dat het daarnaast niet perse de hoofdprijs hoeft te kosten om het leuk te hebben. Natuurlijk, reizen kost geld, maar met slimme keuzes kun je zoveel besparen. Als ik mensen vertel dat wij gerust op vakantie gaan naar Marokko en daar in de woenstijn gaan slapen of ik zeg dat wij 2 weken gaan rondtrekken in IJsland in het voorjaar krijg ik vaak een hoop vragen: ‘Regel je dat dan allemaal zelf?’ ‘Waar begin je met zoeken?’ ‘Is dat dan niet ontzettend duur?’ ‘Hoe doe je dat dan allemaal met de kinderen op reis?’ Ik wil je met dit blog een kijkje geven in ons reisleventje met kinderen en hoop je daarmee te inspireren ook op pad te gaan. Een van de dingen die ik erg handig vind sinds wij reizen met kinderen, is een goede voorbereiding. Het geeft veel rust tijdens het reizen en ik beleef er ook nog eens veel plezier aan om alles uit te pluizen. Je zult mij niet vaak televisie zien kijken. Eerder zit ik met de laptop op schoot al surfend van website naar website, blogs te lezen, ben ik op jacht naar goedkope vliegtickets of check ik de leukste accommodaties. 

Naast reizen heb ik nog een aantal andere passies. Ik ben graag creatief bezig met wol, leuke DIY projecten en met ons interieur. Ik ben dol op stylen en het zelf maken van woonaccessoires. Er is altijd wel een plan of idee aan het borrelen in mijn hoofd. Er gaat dan ook geen maand voorbij zonder dat er iets verandert in huis of tuin. Een aantal jaar geleden zag ik steeds vaker mooie wollige kussens, dekens en sjaals voorbij komen in de winkels. Ik dacht: dat moet ik toch ook kunnen maken?! Op dat moment ben ik gestart met haken en binnen korte tijd wist ik van geen ophouden meer. Inmiddels brei ik soms ook wat, vind je mij achter de naaimachine of ben ik in de weer met een kwast en pot verf. Samen met mijn vader wil ik ook nog wel eens een DIY uitspatting hebben. Ik bedenk en ontwerp, hij is handig en helpt mij met veel plezier bij de uitvoering ervan. Zo hebben we samen al een aantal mooie dingen gemaakt o.a. een nieuw hoofdbord voor ons bed, een mooi tv-meubel en een super praktisch stapelbed in de caravan. Ook mijn moeder is creatief en haakt en breit graag. Ik heb het niet van vreemden dus. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier een hoop mooie dingen mogen maken. Het is zo leuk en geeft zoveel voldoening om iets zelf te maken. Daarnaast is het altijd uniek en geeft een zelfgemaakt woonaccessoire een persoonlijke touch aan je interieur.  

Al jaren droom ik van een eigen online plek waar ik mijn creativiteit en passie voor reizen en interieur kan combineren en delen met anderen. Ook fotograferen doe ik graag en past goed in het rijtje. Na heel wat twijfels en hobbels (Waar begin ik? Hoe maak ik een website? Wie leest mijn verhalen?) is deze website er dan toch eindelijk gekomen! Ik ben er ontzettend blij mee en ik hoop jullie te inspireren met de dingen die ik hier deel om zelf aan de slag of op pad te gaan. Stuur gerust een berichtje als je vragen hebt of laat het even weten als je iets aan de verhalen op mijn blog hebt gehad, vind ik ontzettend leuk. Naast bovenstaande redenen, vind ik deze website ook een mooi naslagwerk voor mij en mijn gezin. Want hoe leuk is het om later terug te zien wat voor mooie avonturen we allemaal hebben beleefd?!

Van al onze reizen heb ik verhalen in mijn hoofd en op papier. Vroeger hield ik namelijk altijd geschreven dagboekjes bij. Fijne herinneringen zijn dat die ik graag met jullie wil delen. Daarnaast heb ik de aflopen jaren veel mooie dingen mogen maken met hamer en spijkers, kwast en verf of naald en draad. Dat laatste doe ik ook op bestelling. Het liefst zou ik dit alles al verzameld hebben in leuke blogs maar helaas zitten er geen 36 maar toch echt maar 24 uur in 1 dag. Ik vrees een probleem van de meeste creatievelingen… (er is zoveel leuks) en daarnaast gaat het drukke gezinsleven ook gewoon door. Maar deze perfectionist heeft besloten: ergens moet het begin zijn dus: Here it is! Geef mij even de tijd en het zal hier steeds wat verder gevuld worden. Mocht je het leuk vinden om toch alvast meer te zien van mij? Neem dan een kijkje op mijn Instagram pagina. 

Ik hoop je te inspireren, op welk vlak dan ook!