Ons huis; een korte hometour in foto’s

Naast reizen en lekker creatief bezig zijn, is interieur ook een passie van mij. Ik neem je in dit eerste blogbericht mee op een korte reis door ons huis. 

In de zomer van 2016 zijn wij, na een grondige verbouwing, in dit huis komen wonen. Van binnen hebben we veel aangepakt: andere vloeren, nieuwe kozijnen en binnendeuren, keuken, badkamer en de muren… Liters witte verf zijn er doorheen gegaan! Het waren 3 hele drukke klusmaanden i.c.m. een baby, peuter en kleuter maar we zijn tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij met dit huis en de plek waar het staat. Wij wonen in een klein Brabants dorp maar toch zijn we binnen een kwartier in de grote stad. Ons huis staat aan de rand van het centrum. We kunnen te voet naar school of boodschappen doen, onze dochters spelen heerlijk in de speeltuin voor het huis samen met alle buurtkinderen en achter wonen we helemaal vrij met uitzicht op weilanden zover je kunt kijken. Het genot van wonen in de natuur maar toch niet achteraf zitten; wat ons betreft de ideale combinatie.

De plek waar wij veruit de meeste tijd doorbrengen, is de keuken. We leven er van het moment dat we opstaan tot de vroege avond, daarna schuiven we door naar de zithoek in de woonkamer.

Aan deze tafel leven wij de hele dag (en het ziet er dus nooit zo opgeruimd uit als op de foto). Tijdens de verbouwing hebben wij de deur tussen de woonkamer en keuken vervangen door een schuifdeur met glas in lood. Ideaal want zo heb je nooit gedoe met botsende deuren in dat krappe hoekje. Over het bankje hangt een woonplaid wat ik zelf gemaakt heb. De eucalyptus krans op de plank heb ik ook zelf gemaakt.
Na lang twijfelen is het een witte, houten keuken geworden met een composiet betonlook blad.
Een kijkje in de bijkeuken… Achter de deuren zitten de wasmachine en droger verstopt en hebben we héél veel opbergruimte, lekker praktisch.
De oude franse deuren heb ik bij een antiekhandelaar gekocht. Het was nog een hele klus om 3 dezelfde deuren te vinden. Ik heb een schets gemaakt van de kast en de timmerman heeft het voor ons gemaakt, inclusief het hang- en sluitwerk wat ik had uitgezocht. Het krijtbord heb ik zelf gemaakt, de tekening heeft een vriendin gemaakt (made by Kaat), zij is ontzettend goed in handlettering.

Dan door naar de woonkamer… Dat is eigenlijk een U-vorm met in het voorste gedeelte de zithoek. Tegen de lange muur in het middenstuk is plek voor een fijne servieskast en in het achterste stuk staat een eettafel, kunnen we verbinding maken met de tuin d.m.v. openslaande deuren en heb ik een speelhoekje gemaakt voor de kinderen.

In ons huis vind je weinig felle kleuren. Ik hou van naturellen. Veel wit aangevuld met hout, grijs en een beetje zwart. De oude perenboom tak heb ik helemaal kaal gekrabd met een verfkrabber en daarna in beton gegoten zodat hij een voet heeft. Het lampje was eigenlijk een oud hanglampje waar mijn vader een lange snoer met schakelaar aan heeft gezet. Daarna heb ik er een hoes om gehaakt en klaar is de lamp! Het wafelkussen op de voorgrond is ook zelfgem(h)aakt.
Op de bank liggen altijd genoeg kussens
Wandhangertje en het ronde kussen zijn zelf gehaakt.
De bank is eigenlijk een grote hoekbank die uit verschillende elementen bestaat. Hij paste precies in de woonkamer van ons vorige huis. In dit huis hebben we een erker waardoor grote bank niet mooi uitkomt. Daarom heb ik van de bank een andere opstelling gemaakt: er staan nu eigenlijk 2 banken in de woonkamer. Ik de erker staat nu een deel (zie foto hierboven) en er staat een deel tegen de andere muur.
Er staan altijd wel ergens wat takken of bloemen in huis.
De gezelligheid van kaarslicht…
In de zomer zetten we de tuindeuren graag open en genieten we van de ondergaande zon op het terras aan huis. Hier nog zicht op de oude tuin. Inmiddels is er daar veel veranderd maar daarover binnenkort meer.
Natuurlijk is er ook een plek voor de meisjes. Het muurtje heb ik laatst behangen en heeft een steigerhout look gekregen. Dat werkt toch beter met 3 knutselfans hier in huis. Aan de muur kartonnen letters van de voornamen (Jasmijn, Lieve en Kaatje). Ik heb ze goud gespoten met een verfspuitbus.
Deze kast zit tjokvol met al het speelgoed van de meiden! (nouja al… eigenlijk de meeste kastruimte in de woonkamer zit volgepropt met speelgoed en knutselspullen) Handig want hij staat bij het speelhoekje en zo is het ’s avonds snel weer opgeruimd en uit het zicht.
De andere kast in de woonkamer… Ik ben dol op servies!
Op het aanrecht een stapel borden die ik net gekocht heb bij de Action, als aanvulling op mijn Broste Cph servies. Past er perfect bij en lekker budget vriendelijk.

Dan nog een klein kijkje in de hal, de meidenkamers en in de badkamer. In de kamertjes van de meiden en de badkamer heb ik wel wat kleur gebruikt maar wel zachte tinten.

De hal
Fonteintje in het toilet
In de badkamer zijn dezelfde Marokkaanse zelliges (tegeltjes) gebruikt als in het toilet alleen in een andere kleurstelling.
Slaapkamer van Lieve. Het behang is van Cole & Son.
Kamer van Jasmijn met gouden stippen behang van Rice DK

Zo dat was hem dan, de virtuele rondleiding. Toch nog wat langer geworden dan verwacht… Zoals je kunt zien, ben ik niet zo van de grote veranderingen. De meubels blijven op hun plek en de accessoires blijven veelal hetzelfde, alleen rouleren ze door het hele huis. Natuurlijk maak of shop ik ook graag dingen voor ons huis maar het is niet zo dat er hier elke week ander kussens op de bank liggen. Binnen is het meeste inmiddels wel op orde. Natuurlijk staan er altijd wel een aantal dingen op het wensen-/klussenlijstje zoals een vaste kastenwand maken in onze slaapkamer en ooit willen we de garage opknappen. Maar we hebben geen haast, op ons gemakje vinken we steeds wat af. Inmiddels zijn we druk bezig met de buitenkant van het huis want daar moest ook het nodige aan gebeuren. Al het houtwerk is inmiddels opnieuw geschilderd (en dat was veeel! Kozijnen, deuren, ramen, boeibord en alle louvre luiken met die fijne latjes…) en de tuin was een groot oerwoud maar daarover binnenkort meer in een ander blogbericht.

Vind je het leuk om meer te zien? Vorig jaar maart stonden wij met een reportage en in de Ariadne at Home (nr. 3 2018).

7 gedachten over “Ons huis; een korte hometour in foto’s

    1. Ha Loes! Dankjewel en wat leuk om je hier tegen te komen!! Ik zal op FB al iets voorbij komen. Jullie gaan de stap toch nemen en dus verhuizen? Wat gaaf! Al iets nieuws gekocht ook?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s