Kamperen bij de Achterste Hoef in Bladel

Tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend stond de eerste kampeertrip van dit jaar op het programma. Met onze caravan reisden we naar camping de Achterste Hoef in Bladel. Een heerlijk recreatiepark midden in de Brabantse Kempen. 

Heerlijk om weer te kamperen. Ik hou van het buitenleven
Binnen is het nu nog netjes…

Heerlijk Groen

De Achterste Hoef is een vrij grote camping; ze hebben bijna 600 kampeerplaatsen. Toch ervaar je dit niet zo als je op de camping verblijft. Om eerlijk te zijn kiezen wij meestal voor kleinere campings maar het verblijf op de Achterste Hoef heeft ons in die zin zeer verrast! De veldjes zijn niet massaal, liggen mooi in het groen, bieden voldoende privacy en zijn ook nog eens voorzien van een zandbak en/of speeltoestel.  Voor de kinderen is ons plekje makkelijk terug te vinden. Elk veldje heeft namelijk een eigen dierennaam met bijbehorende foto. Het sanitair vind ik ook altijd een belangrijke pijler. Dat zit wel goed bij de Achterste Hoef; het is super schoon en ik heb nooit hoeven wachten op een vrij douchehokje. Er zijn ook familiedouches en een babybadje met aankleedkussen beschikbaar. Goed geregeld dus! 

Naast kampeerplaatsen, zijn er ook verschillende accommodaties voor mensen zonder eigen kampeermiddel. Je kunt overnachten in een sfeervolle safaritent, bungalow, luxe chalet of trekkershut. Ideaal voor mensen die wel de kampeerbeleving willen maar toch ook van wat luxe houden. 

Genoeg vermaak voor jong en oud 

Een fijne bijkomstigheid van een grote camping is, dat er genoeg vermaak voor jong en oud is. Op de Achterste Hoef is een uitgebreid animatieprogramma. Onze meiden hebben een aantal ochtenden heerlijk geknutseld bij de kidsclub. In deze grote ruimte wordt steeds weer een andere uitdagende knutselactiviteit georganiseerd. Zo hebben ze iets van hout gemaakt en een mooie hanger ‘gepixeld’. Ook is er aan de kleintjes gedacht: er is een legotafel en een mini speeltoestel in dezelfde ruimte zodat jij als ouder ook even je handen vrij hebt om te helpen met knutselen terwijl je kleine telg zich prima vermaakt. In de middag rijdt de Zoef Express over de camping en worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals skeeleren, discodansen en spelletjes. Ook aan de oudere kinderen is gedacht. Zij kunnen hun lol op tijdens een chill- en filmavond of bij het kampvuur. 

Zwemmen

Bij de Achterste Hoef kun je kiezen uit 3 verschillende mogelijkheden om te zwemmen. Een simpel maar overzichtelijk en verwarmd binnenbad, een buitenbad en, wat ons betreft de leukste optie, het strandje met zwemmeer. Onze meiden hebben hier uren zandkastelen gebouwd en hebben als echte bikkels het koude water getrotseerd. Het natuurwater was nog best fris zo vroeg in het seizoen maar de glijbaan was toch te uitnodigend! Aan de waterkant staan ook nog een aantal leuke speeltoestellen en een tafeltennis tafel dus genoeg te doen voor een hele middag plezier. 

Het zwemmeer is afgezet met een kralenlijn
Zand en water… Meer hebben ze niet nodig.

In het campingwinkeltje maar ook online worden Sweakers van Ockyz verkocht. Sweakers zijn zwemsokjes met een anti slip onderkant zodat kinderen niet meer uitglijden op gladde zwembadvloeren. Wist je dat er jaarlijks meer dan 200.000 ongelukken gebeuren rondom zwembaden in Europa? Meer dan de helft van de ongevallen wordt veroorzaakt door uitglijden, vooral bij kinderen jonger dan 15 jaar. Noodzaak dus om eens kritisch te kijken naar de veiligheid binnen zwembaden. Naast anti slip werken de sokjes antibacterieel en hebben een hoge hygiëne factor in openbare zwemruimtes. Sweakers hebben open tenen voor een optimaal gevoel en balans. Wij hebben ze tijdens ons weekend uitgetest en zijn enthousiast! De sokjes zijn verkrijgbaar in allerlei leuke printjes voor jongens en meiden. Samen met mijn dochters heb ik achter de laptop in de webshop van Ockys voor ieder een setje uitgekozen. Het werd roze, roze en nog een keer roze. Eenmaal op de camping moesten ze meteen aan tijdens het zwemmen. De sokjes werken echt top! Ze blijven goed aan de voetjes tijdens het zwemmen, ik sta geen doodsangsten meer uit als ze weer eens rennen in het zwembad en vieze vloeren zijn ineens net wat minder erg.

Ockyz Sweakers
Ockyz swimwear

Faciliteiten

Na het Hemelvaartweekend met fantastisch weer, lieten wij ons kamp staan en kwamen met Pinksteren weer terug. Super ideaal want met wat schone was en boodschappen in de auto, reden we na school richting de camping. Bij aankomst ploften we op onze stoelen in de zon en hop, instant vakantie! De weergoden waren ons dit keer alleen iets minder goed gezind. We hebben naast zonneschijn toch ook wel wat buitjes gehad maar de kids hebben zich geen moment verveeld. We plonsden een keertje extra in het fijne zwembad en de meiden vermaakten zich prima in de binnenspeeltuin. Na een bui waren ze al snel weer buiten te vinden in de grote speeltuin of bij het speelbos. Lekker rennen op het grote grasveld, een potje voetballen, klimmen in een boom, racen over de crossbaan of een ritje op de kabelbaan… het kan daar allemaal. En alsof dit alles nog niet genoeg is, hebben we ook nog een potje minigolf gespeeld tot groot plezier van de meiden. Voor de liefhebbers ligt naast de camping ook een prachtige 9 holes golfbaan. Hier kun je, mits je in bezit bent van een baanpermissie, naar hartenlust golfen. 

’s Avonds hebben we lekker een hapje gegeten in het restaurant. Na het bekijken van de kinderkaart kozen de meiden voor spareribs. Weer eens wat anders van die standaard frikadel of kroket die ze meestal als enige optie hebben. Joris kon de verleiding niet weerstaand en koos ook voor spareribs en ik ging voor het beenhammetje. We hebben alle 5 heerlijk gegeten! De andere avonden hebben we lekker buiten gekookt met boodschappen die we in het campingwinkeltje haalden.

Omgeving

De camping is van alles gemakken voorzien en je het is dan ook niet perse nodig om van de camping te gaan. Maar als je zin en tijd hebt om toch wat buiten de camping t te ondernemen, dan is dat geen enkel probleem. De steden Tilburg en Eindhoven liggen in de buurt (30 min met de auto) en zelfs Antwerpen is met een uurtje te bereiken. Wil je een bezoekje brengen aan een pretpark dan heb je de optie om jezelf onder te dompelen in een wereld vol wonderen in de Efteling. Ook Safaripark De Beekse Bergen is goed te bezoeken en ligt op een half uurtje rijden van de camping. 

De legende van de Zwarte Kaat

In de directe omgeving van de camping ligt een uitgebreid fiets- en wandelknooppunten netwerk. Ik kan ‘de Legende van de Zwarte Kaat’ van harte aanbevelen. De Achterste Hoef heeft hiermee in 2019 de landelijke fietsroutewedstrijd van de ANWB gewonnen. Het verhaal gaat 400 jaar terug in de tijd. De geruchten gaan dat de bende van Zwarte Kaat de Kempen onveilig maakte. Onder leiding van Zwarte Kaat, een vrouw met ravenzwart haar en een haviksneus, beroofden ze boerderijen, overvielen reizigers en plunderden kerken. Ook ontvoerden ze een pasgeboren baby die magische krachten zou bezitten, wat uiteindelijk de ondergang van de bende zou betekenen. Zwarte Kaat is onthoofd en haar lichaam werd begraven op de hei. Een struik markeerde de plek, maar groeide al snel uit tot een spookachtige boom die nu nog bekend staat als de Heksenboom. 

Het hele verhaal is hier te lezen en downloaden en neemt kinderen mee op een spannend avontuur. In het land van Bladel zijn de sporen van Zwarte Kaat nog overal terug te vinden. De 43 km lange fietstocht (in te korten tot 35 km) prikkelt de fantasie van de kinderen neemt je mee langs een groot aantal van de bezienswaardigheden uit het verhaal.   

De heksenboom

Zoals je ziet is er zoveel te doen op de camping en in de omgeving. De 2 lange weekenden die wij hier doorbrachten, waren eigenlijk nog te kort. We hebben een heerlijke tijd gehad op camping de Achterste Hoef. De vele faciliteiten voor de kids, het vriendelijke personeel, de fijne groene omgeving en de gastvrijheid… Allemaal goede redenen om nog eens terug te keren! Onze dames zijn het hier helemaal mee eens.  De caravan stond nog niet op de oprit of de vraag werd al gesteld: ‘Mama, kunnen we volgend weekend weer naar de Achterste Hoef?’

Inmiddels staat ze weer in de stalling, gelukkig is dat van korte duur. De volgende kampeertrip staat al gepland en gaat naar Slovenië

Meer lezen? 

–> Our happy home on wheels! 

–> website recreatiepark de Achterste Hoef  

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Recreatiepark de Achterste Hoef. Natuurlijk geven wij altijd een eerlijke mening en raden wij niets aan waar we zelf niet blij van worden.

Een gedachte over “Kamperen bij de Achterste Hoef in Bladel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s