Corona proof kamperen bij recreatiepark de Achterste Hoef

Tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend stond het eerste kampeerverblijf van het jaar met ons caravannetje gepland. Maar toen kwam corona….. We hadden de hoop al bijna opgegeven dat het door zou kunnen gaan tot kort voor vertrek veel campings toch openden. Weliswaar niet helemaal zoals normaal maar met wat aanpassingen. Zo ook de Achterste Hoef! Wij hoefden niet lang te denken; we gaan! En wat bleek dat een goede keuze te zijn, we hebben enorm genoten. Maar hoe werkt dat dan… corona proof kamperen? Ik vertel je er hieronder meer over. 

Het was voor ons niet het eerste verblijf op deze toffe camping. Afgelopen jaar waren we er ook ten tijde van Hemelvaart én Pinksteren en schreef ik dit blog over de camping en alle faciliteiten. Een combinatie verblijf boeken van deze 2 weekenden, een zogenaamd HEPI arrangement, is trouwens echt een aanrader. Zo fijn om tijdens de dagen tussendoor de boel te laten staan. Veel meer relax-tijd! Dit jaar was het net wat anders vanwege de Pandemie. Ten eerste was het sanitair ten tijde van ons verblijf gesloten. Inmiddels zijn we een paar weken verder en is het weer geopend maar tijdens ons verblijf dus nog niet. Ik merkte via Instagram dat dit voor veel mensen een reden was om niet te gaan kamperen. Toch hebben wij het niet als heel vervelend ervaren. We hebben een teil meegenomen van thuis en met wat warm water, shampoo en een washandje kom je een heel eind tijdens een kort verblijf. Ik zag dat veel mensen een solar-douchezak hadden meegenomen i.c.m. een douche tentje. Dat hebben wij ook overwogen maar omdat het toch weer een aanschaf is en we dicht bij huis kampeerden, hebben wij dat niet gedaan. Als het echt nodig was geweest, konden we altijd een keer op en neer naar huis om te douchen. Een wc hebben we in onze caravan dus dat vormde ook geen probleem. Tot zover de praktische dingen. Op de camping waren er ook wat aanpassingen. Om te beginnen is er natuurlijk de 1,5 meter afstand regel. Die kon prima nageleefd worden want de kampeerplekken zijn ruim genoeg. Het binnen- en buitenzwembad waren geopend maar wel op inschrijving en er werd gewerkt met tijdsloten en met een maximum van 25 personen. Het inschrijven kon eenvoudig online. Na afloop van elk tijdslot ging het zwembad even dicht, werd het grondig schoongemaakt en daarna was het tijd voor de volgende mensen. Hygiënisch en ideaal om op deze manier toch te kunnen zwemmen! De snackbar was geopend voor afhaal en eventueel bezorgden ze zelfs op je kampeerplaats. Ook bij het restaurant konden er een aantal gerechten worden afgehaald. De animatie verliep ook aangepast maar was er zeker niet minder leuk om: er werden zoveel mogelijk activiteiten gepland op het grote sportveld. ‘Loek en Lot’ zorgden er spelenderwijs voor dat er genoeg afstand werd gehouden. Voor de knutselactiviteiten kon ook weer online ingeschreven worden en was er een maximaal aantal personen ingesteld. Ouders moesten de kinderen buiten brengen en halen. Al met al dus best wel een aantal aanpassingen maar dat is zeker niet ten kost van ons kampeerplezier gegaan!  Het grote zwemmeer is ten alle tijde open zonder restricties en daar is het heerlijk toeven. We hebben flink wat uren op het strand doorgebracht! De foto’s hieronder zeggen denk ik wel genoeg.

We hebben het heel fijn gehad en hebben nu al ons verblijf voor 2021 vastgelegd. Denk jij nu…. Dit wil ik ook! Dan heb ik een leuke kortingsactie voor jou: met de code NOORTJEKAMPEERT21 krijg je 15% korting op een kampeerplaats! Dus snel naar de website van de Achterste Hoef om je verblijf te boeken. Ze hebben net de boekingsstop voor de zomervakantie opgeheven dus er is nog plek! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s